搜索
查看: 904|回復: 20
打印 上一主題 下一主題

[兩岸國際] 聲稱「總部派嚟」 男子呃炸雞食足一年

管理員

我就是我 • 典型山羊座

管理員勳章最高榮譽紀念勳章資深管理人員勳章傑出管理員勳章MYBEST紀念勳章一年紀念勳章二年紀念勳章三年紀念勳章貓貓元老勳章發財勳章大富豪勳章在線之神在線王勳章人氣之王勳章好市民勳章優異主題獎章簽到王勳章大懶蟲勳章勳章收集之星發帖王勳章(金)發帖王勳章(銀)發帖王勳章(銅)勁量帖神勳章貢獻王勳章主題之王推廣大使愛情顧問吹水王勳章時事王勳章貼圖王勳章運動青年勳章遊戲王勳章追星一族音樂之王勳章資源王勳章魔蠍座勳章VIP會員勳章貓貓論壇11週年紀念勳章

返工有如玩緊話事啤,
你估鴽琠陬P,我又大鴽A,好考功夫。

南非有位呃飲呃食男就深明此道,玩贏呢個遊戲,
單靠撻個名,就食足一年免費炸雞。

呢位喺當地大學就讀H27歲男子,次次都西裝畢挺咁出現喺炸雞快餐店門市,
然後用充滿自信H聲線同氣勢,同店員講「我係總部派嚟」,
然後就殺入廚房仔細檢查,寫晒筆記,仲話要檢查食品質素。
前線同事當然不敢待慢,立即呈上食物。

梗係啦,一講「總部派嚟」,當堂變得好大粒架嘛,你都驚啦。

阿「高層」有時仲會坐高級房車現身,當地好多分店店員都話認得佢。

實情係,佢係因為有個friend做富豪H私人司機,
先有得坐住架靚車出入之嘛。

如是者呃足一年,呢位「呃雞男」先俾人踢爆,
法庭即將審理呢單咁有趣H騙案。

有網友居然覺得,呢間連鎖餐廳應該請呢位咁好演技H高手,
因為佢有豐富H品質檢定經驗喎。

不如用呢位男子研究鵅A食咁多炸雞點先冇咁熱氣。

回復

大貓皇 ( 50k - 1m )

太平紳士

MYBEST紀念勳章一年紀念勳章二年紀念勳章三年紀念勳章貓貓元老勳章大富豪勳章在線之神在線王勳章人氣之王勳章簽到王勳章發帖王勳章(銅)笑料王勳章賀年勳章

世界上無恥的人太多了.

評分

參與人數 1讚好 +1 收起 理由
JC + 1 獎勵:發表個人意見!

查看全部評分

回復

貓騎士 ( 3k - 5k )

詐騙行為不可取。

評分

查看全部評分

回復

管理員

打雜一名

壇主黃金勳章貓貓論壇11週年紀念勳章一年紀念勳章二年紀念勳章三年紀念勳章吹水王勳章

真係好好笑, 唔知佢最後係點比人發現?

評分

查看全部評分

回復

貓男爵 ( 5k - 10k )

人氣之王勳章一年紀念勳章二年紀念勳章三年紀念勳章在線王勳章

也反映E間KFC的制度很有問題......

評分

查看全部評分

回復

貓貓論壇11週年紀念勳章貓貓論壇11週年寫作比賽冠軍賀年勳章

KFC有那麼好吃啊?
好吃到要冒那麼大的風險去詐騙XD

評分

查看全部評分

回復

貴族貓 ( 500 - 1k )

……日日咁食?
熱氣死。。

評分

查看全部評分

回復

貴族貓 ( 500 - 1k )

大懶蟲勳章賀年勳章

騙徒手法層出不窮

話說手機版最近好多問題,登入無即刻連結去簽到中心,呢個帖手機版又入唔到個帖睇.

評分

查看全部評分

回復

傲視群雄

吹水王勳章笑料王勳章白羊座勳章賀年勳章

使唔使呃足成年呀。。食一個月我都怕怕。。

評分

查看全部評分

回復

天泉仙女 發表於 2019-5-16 17:19
KFC有那麼好吃啊?
好吃到要冒那麼大的風險去詐騙XD

無錢

評分

JC + 1 獎勵:鼓勵回覆與會員互動!

查看全部評分

回復

浪跡 發表於 2019-5-17 17:38

評分

JC + 1 獎勵:鼓勵回覆與會員互動!

查看全部評分

回復

管理員

打雜一名

壇主黃金勳章貓貓論壇11週年紀念勳章一年紀念勳章二年紀念勳章三年紀念勳章吹水王勳章

發表於 6 天前 | 只看該作者 简体中文繁體中文
lcy88 發表於 2019-5-16 19:07
騙徒手法層出不窮

話說手機版最近好多問題,登入無即刻連結去簽到中心,呢個帖手機版又入唔到個 ...

fix bug
回復

管理員

打雜一名

浪跡 發表於 2019-5-17 17:38

食一個星期都厭啦
回復

新手貓

發表於 6 天前 來自手機 | 只看該作者 简体中文繁體中文
幾廿蚊都呃

評分

查看全部評分

回復

傲視群雄

吹水王勳章笑料王勳章白羊座勳章賀年勳章

yh. 發表於 2019-5-20 12:26
食一個星期都厭啦

基本上食兩三日…
連條脷都鞋埋…

評分

yh. + 1 好CUTE

查看全部評分

回復