搜索
分區:
查看: 2198|回復: 7
打印 上一主題 下一主題

[ACG交流] TV動畫製作決定!《果然我的青春戀愛喜劇搞錯了。》第三季即將登場

《果然我的青春戀愛喜劇搞錯了。》(日語:ビゾベ俺ソ青春ьйヵфゾネグゎゲサゆペ。)係日本作家渡航所寫H輕小說,插畫由ヌモろモ負責,2011年3月於GAGAGA文庫(小學館)出版發行,喺日本銷售突破700萬本。2012年7月,《果然我的青春戀愛喜劇搞錯了。》輕小說宣佈動畫化,第1期動畫於2013年4月播放,後來喺2014年4月18日宣佈製作第2期動畫,並於2015年4月2日播放。而最近更於2019年3月16日宣佈製作第3期動畫H消息!

《果然我的青春戀愛喜劇搞錯了。》H故事係講述高中生比企谷八幡生性彆扭,不屈服於孤獨,一個朋友都冇,更加唔使講女朋友,對於啲享受住青春H同班同學,佢總係詛咒人:「佢哋都係現充,通通同我爆炸啦!」——一個咁H怪人,就被導師帶去全校第一美少女雪之下雪乃加入H「侍奉社」。之不過,雪乃同八幡個性上H缺陷令佢哋完全無法擦出愛情火花,《果然我的青春戀愛喜劇搞錯了。》係一個充滿錯誤H青春故事。

《果然我的青春戀愛喜劇搞錯了。》已經播出兩季TV動畫,喺第二季完結時,正正趕上當時出到第11卷H原作內容,嗰陣大多數讀者都認為故事將於第14卷完結,所以大家都覺得剩低H內容根本就唔夠做第三季TV動畫,點知就喺最近,官方宣佈TV動畫第三季製作決定H消息,真係令一眾粉絲相當興奮!

之不過目前第三季仲未公布播出日期,想睇H話似乎要再等多一段時間喇。
回復

狗派表示興奮!!!
回復

你都有追?
回復

靈儿′′ 發表於 2019-3-20 03:30
你都有追?

有啊,小說同動畫都有
不過第2季都幾耐之前,做到邊已經唔多記得
回復

追新番的時刻到了。
回復

回復

Where is Administration catcatforum.com ??

Can I contact Administration?
I'ts important.
Thank.
回復

發表於 昨天 12:32 | 只看該作者 简体中文繁體中文

Nobility Leaning jerge

回復