搜索
查看: 5093|回復: 4
打印 上一主題 下一主題

夏天用緊咩護膚品, 大家分享下.

經商貓 ( 300 - 400 )

賀年勳章

我係混合性皮膚, 呢個天氣開始生粒粒, 平時用開都係比較清爽既Skin care.

唔知大家用緊咩洗面, 爽膚, 美白同保濕呢? 不妨分享下, 專櫃/開架牌子都可以.

當然, 有平靚正既護膚品最好介紹及分享下!

做左媽咪之後, 用既Skin care都係開架牌子多, 用落不比專櫃/專門店差, 但就慳唔少.

好似用專科洗面, Curel, 日系大大支既爽膚水, 美白同保濕面膜都係用十幾蚊片既BB頭同肌美精呢D,

當然台灣牌子會更加平, 但講質素就唔夠日本牌子好.
回復

經商貓 ( 300 - 400 )

賀年勳章

黎緊天氣又開始熱, 又可以討論下大家覺得邊隻又保濕又清爽既護膚品.
回復

平民貓 ( 100 - 200 )

小弟皮膚唔太好既, 但係用咗呢2個組合後就明顯改善好多: 日用 1 + 2, 夜用 1 + 3

L'occitane 蠟菊極致精華肌底液
日本北海道Q10 UV WATER CREAM 80g 防UV溫泉水霜 美白/保濕/防曬
日本北海道熊牧場Q10 H2O Water Cream藥用保濕防曬

回復

貓之神 ( 最高 )

太平紳士

MYBEST紀念勳章一年紀念勳章二年紀念勳章三年紀念勳章貓貓元老勳章大富豪勳章在線之神在線王勳章人氣之王勳章簽到王勳章發帖王勳章(銅)笑料王勳章賀年勳章

唵嘛呢叭咪吽
回復

貓騎士 ( 3k - 5k )

洗面用開幾個牌子,
最好呢個泡沫細緻、又平又靚女,其它地方d嘢真係冇用過,保濕我用油類。

努力,奮鬥!這個就是人生!
回復

*滑动验证: